Bach virágterápia

A felborult harmónia visszaállításának finom gyógymódja

Szeptemberben olyan tragédia ért, melyet épp ésszel nehéz átvészelni. Tizennyolc éves fiam halálát felfognom képtelenség, hiányát pótolni lehetetlen. Papok lelki vigaszt, barátok tanácsot próbáltak adni, de mindez nem segített. Mérhetetlen fájdalom hullámzott bennem. Mondogatták a körülöttem lévők, hogy gyógyszert kéne szednem, de azoktól mindig óvakodtam. És ekkor egy kedves ismerősöm figyelmembe ajánlotta a Bach virágterápiát. Úgy döntöttem, kipróbálom. A Bach cseppektől már a harmadik nap jobb lett a közérzetem, a szorongásom és a félelemérzetem a jövőtől megszűnt. A fájdalmam is tompult, úgy érzem, része vagyok a világnak épp úgy, mint a fiam, aki lélekben itt van velem. A Bach virágcseppeket azóta szedem.

Amíg Lelkünk és személyiségünk harmóniában van, addig örömben és békében, boldogságban és egészségben élünk. Ha viszont személyiségünk - akár világi vágyak, akár mások befolyásolásának hatására - letéved a számára kijelölt ösvényről, konfliktus keletkezik. E konfliktus a betegség és boldogtalanság gyökere.

Teljesen mindegy, milyen feladatunk van a világon - cipőpucolók vagyunk vagy uralkodók, földbirtokosok vagy napszámosok, gazdagok vagy szegények -, amíg e feladatot lelkünk parancsával összhangban végezzük, minden jól megy.


Alapelv a minden dolgok Egységének felismerése, hogy minden dolgok Teremtője a Szeretet, és minden, amit ismerünk, végtelen formagazdagságban e Szeretet megnyilvánulása - legyen szó bolygóról vagy kavicsról, csillagról vagy harmatcseppről, emberről vagy az élet legalacsonyabb formájáról.


A Bach virágterápia célja a Test, Lélek és Szellem egységbe rendezése és egészként való működésének elősegítése. Feltalálója Dr. Edward Bach (1886-1936) aki húszévesen kezdte orvosi tanulmányait. Egy súlyos betegségből való felépülése után, élete fő hajtóerejévé a "valódi gyógyítás" keresése vált. Tudta, hogy az anyagi világ a szellemibe ágyazódik. Az embernek
két része van: egy lelki és egy fizikai és a test gyógyítását a lélek gyógyításával kell párosítani ahhoz, hogy az egészség visszaálljon.


Dr. Edward Bach szerint, van a növényeknek egy olyan csoportja, amelynek tagjai rezgéseink szintjét emelő erő birtokában vannak, így spirituális erőt kölcsönözhetnek nekünk, ami tisztítja és gyógyítja szellemünket és testünket. E növények közül kell kiválasztanunk gyógyszereinket, mert ezek rendelkeznek az igazi, áldott gyógyerővel.

A Bach-virágesszenciák a betegség mélyén rejlő ok kezelését végzik a lélek rezgéseit emelve, ezáltal gyógyítva lelkünket. A lélek gyógyulása kihatással van a fizikai test gyógyulására is. Ismeretes, hogy a fizikai betegségek, hangulatváltozásaink, örömünk és fájdalmunk, mind pszichés eredetű. A megfelelően kiválasztott Bach-virágcseppek ezeket a pszichés rendellenességeket, egyensúlyvesztéseket segítenek korrigálni.

Az egyénre éppen akkor jellemző érzelmi reakciókat (pl. félelem, harag, düh, bánat, reménytelenség, határozatlanság) átbeszélgetve választjuk ki a megfelelő virágesszenciákat. Ezeket összeállítjuk, majd általában 5 héten keresztül, napi 3 – 4 alkalommal 4 cseppet kell szednie a “betegnek” az elkészített oldatból. Fontos tudni, hogy a cseppeknek semmilyen mellékhatása nincs. És minden korosztály élhet a növények tiszta energiájával - mondja Horváthné Lesták Zsuzsa természetgyógyász, aki Bach virágterápiákat is alkalmaz.

Ma talán még időszerűbb Dr. Edward Bach üzenete, mint 65 évvel ezelőtt.

Érdeklődni lehet: Horváthné Lesták Zsuzsa, Bach-virágterapeuta Bejelentkezés: 20/3835238